середа, 18 жовтня 2017 00:50

Вадим Дмитренко загинув незадовго до демобілізації
2

Вадим ­Дмитренко ­с­лужив за контрактом у Збройних силах
Фото: www.pl.com.ua
У Владислава Сивашова в руках вибухнула граната

— При мені телефонував батькам. Казав, скоро демобілізується, повернеться додому й більше від них ніколи не поїде, — каже знайомий 23-річного Вадима Дмитренка.

Боєць загинув 8 жовтня. Родом із села Рудня-Іванівська Ємільчинського району на Житомирщині. Служив за контрактом у Збройних силах України. Його підрозділ о 14:00 укріплював окопи. Вадим отримав смертельне поранення під час прицільного вогню бойовиків.

— Має старшого брата. Два розумні, гарні хлопці, виховані, добродушні й усміхнені завжди були. Після школи вступив до Харківського педагогічного університету імені Григорія Сковороди на право­знавство, — розповідає Наталія Григорівна, директор клубу в рідному селі хлопця. — До війни займався спортом, любив футбол і настільний теніс.

Того ж дня поховали бійця 28-ї одеської бригади ЗСУ Владислава Сивашова, 18 років. Призначили в наряд до зброярні. Там у його руках розірвалася граната. 2015-го померли батьки хлопця. Контракт підписав, аби прогодувати молодших брата й сестру, кажуть у командуванні частини. Поховали Владислава в селі Орепи Новоград-Волинського району Житомирської області.

12 жовтня в місті Сарни на Рівненщині попрощалися з бійцем 54-ї бригади 31-річним В'ячеславом Жалком. Його вбили в сутичці у селищі Башкирівка Харківської області, де підрозділ проходив ротацію.

— Зустрівся тут зі своєю дівчиною. Її запросили на день народження, він пішов разом із нею. Там була якась компанія. В'ячеслава викинули з вікна четвертого поверху. Це не випадковість, а вбивство, — каже побратим Роман Яковець.

Слідчі знайшли підозрюваних. Один написав зізнання.

Зараз ви читаєте новину «Вадим Дмитренко загинув незадовго до демобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути