середа, 08 вересня 2010 00:44

У зоопарку загинули три пінгвіни

Трьох мертвих пінгвінів Ґумбольдта знайшли 4 вересня зранку в столичному зоопарку. Живим у вольєрі залишився один птах. Керівництво звіринцю пояснює, що пернаті мали хронічну хворобу. Від неї з 2003 року померли 10 пінгвінів.

— Увечері йшов додому, бачив у вольєрі чотирьох живих птахів, — говорить 33-річний Костянтин Орлов, представник керівництва зоопарку. — А наступного ранку троє з них були мертві. Розтин показав, що хворіли на аспергільоз респіраторного тракту. На цю хронічну грибкову недугу страждають багато птахів. Пінгвіни потрапили до нас 2003 року дорослими. Їх тоді було 14, у кількох був грибок.

Орлов додає, що вилікувати було неможливо. Каже, навіть серед людей третина хворих на цю недугу помирають.

— Сильні птахи від цього грибка не гинуть, — заперечує Сергій Григор"єв, 45 років. Він голова громадської ініціативної групи порятунку Київського зоопарку. — У пінгвінів був період линьки, перед яким вони нагулюють жир. Їм треба було давати у півтора раза більше їжі. Птахів можна годувати лише свіжою рибою, вона має бути різною. Київські пінгвіни були худі та кволі. Їх явно недогодовували. Недугу підсилив стрес через те, що перевели в інший вольєр.

Зараз ви читаєте новину «У зоопарку загинули три пінгвіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути