У курортних містах Криму до кінця пляжного сезону заборонили продавати шаурму і смажений на дровах шашлик. Ці страви можна готувати тільки в кафе та ресторанах, де є м"ясні та рибні цехи. Таку постанову ухвалили місяць тому. Цього четверга кримські санепідеміологи робитимуть перевірки. Порушниками займеться міліція.
— В каждом курортном городке или поселке продают шаурму на улице среди пыли и грязи. В киосках санитарные условия не лучше. Там нет ни умывальников, ни холодильников. Мы же не знаем, чем и как моют, обрабатывают мясо, как нанизывают, куда потом девают. В прошлом году люди жаловались на эти киоски, но отравлений не было. Мы после рейдов обнаружили палочку, которая хотя не провоцирует болезни кишечника, но является свидетельством антисанитарных условий, — каже "ГПУ" Марія Кров"якова, 67 років, головний державний санітарний лікар Автономної республіки Крим.
Окрім шаурми, заборонили готувати шашлик на вогні. Радять використовувати електрогрилі.
— На набережних, де люди приїхали подихати морським повітрям, після шостої вечора суцільний дим. Бо в ресторанах і кафе смажать шашлик. Від диму люди кашляють, з"являється алергія, — говорить Кров"якова.
Санепідеміологи попереджають: якщо власники пляжів не виконуватимуть постанови, їх позбавлять ліцензії. Заборона торгувати шаурмою та шашликом діятиме до кінця курортного сезону.
Коментарі