Ексклюзиви
вівторок, 14 липня 2009 07:19

У Криму заборонили смажити шашлик на вогні

У курортних містах Криму до кінця пляжного сезону заборонили продавати шаурму і смажений на дровах шашлик. Ці страви можна готувати тільки в кафе та ресторанах, де є м"ясні та рибні цехи. Таку постанову ухвалили місяць тому. Цього четверга кримські санепідеміологи робитимуть перевірки. Порушниками займеться міліція.

— В каждом курортном городке или поселке продают шаурму на улице среди пыли и грязи. В киосках санитарные условия не лучше. Там нет ни умывальников, ни холодильников. Мы же не знаем, чем и как моют, обрабатывают мясо, как нанизывают, куда потом девают. В прошлом году люди жаловались на эти киоски, но отравлений не было. Мы после рейдов обнаружили палочку, которая хотя не провоцирует болезни кишечника, но является свидетельством антисанитарных условий, — каже "ГПУ" Марія Кров"якова, 67 років, головний державний санітарний лікар Автономної республіки Крим.

Окрім шаурми, заборонили готувати шашлик на вогні. Радять використовувати електрогрилі.

— На набережних, де люди приїхали подихати морським повітрям, після шостої вечора суцільний дим. Бо в ресторанах і кафе смажать шашлик. Від диму люди кашляють, з"являється алергія, — говорить Кров"якова.

Санепідеміологи попереджають: якщо власники пляжів не виконуватимуть постанови, їх позбавлять ліцензії. Заборона торгувати шаурмою та шашликом діятиме до кінця курортного сезону.

Зараз ви читаєте новину «У Криму заборонили смажити шашлик на вогні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути