вівторок, 04 липня 2017 05:10

В Італії арештували українського добровольця

Добровольця АТО українця 30-річного Віталія Марківа затримали в італійському місті Павія 30 червня. Тамтешні поліцейські підрозрюють його у причетності до вбивства фотокореспондента Андреа Рокеллі. Він загинув у травні 2014-го в Андріївці поблизу Слов'янська на Донеччині. Потрапив під мінометний обстріл.

Обстріл вели з місця, контрольованого українськими військовими — гори Карачун, стверджують італійці. Нібито там перебував і Віталій Марків.

Затриманий доброволець має також італійське громадянство. В Італію приїхав, аби провідати родичів.

— Марків має позивний "Італієць", — каже нардеп ­Андрій Антонищак, 48 років. — Рокеллі не могли вбити з гори Карачун. На той момент у військових не було мінометів.

— Точно кажу — Віталій Марків знає, хто вбив мого сина, — говорить Ріно Рокеллі, батько загиблого фотокореспондента. — Із ним працює слідство. Всі ми розуміємо, в артобстрілі він брав участь не один. З Україною щодо цього питання я не контактую. Розслідування провела Італія. Довіра до нього в мене є. Це краще, ніж аби слідство провела одна зі сторін конфлікту.

Віталія Марківа заарештували на шість діб. Україна направила Італії ноту протесту.

— Генпрокуратура здивована затриманням, — розповідає заступник Генерального прокурора Євген Єнін, 37 років. — Українські правоохоронці розслідують загибель Рокеллі. Активно співпрацюємо з італійцями. Надаємо результати допитів і експертиз.

Віталій Марків родом із міста Хорост Тернопільської області. 2003 року з матір'ю і сестрою виїхав в Італію. Працював діджеєм. Чотири роки тому повернувся в Україну, коли почалася Революція гідності. Згодом пішов служити в батальйон Націо­нальної гвардії ім. Сергія Кульчицького.

Зараз ви читаєте новину «В Італії арештували українського добровольця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути