пʼятниця, 24 березня 2017 07:30

В Ігоря Ілюшка залишилися двоє малих дітей
9

— Ворожа міна дістала наших хлопців. Семеро — у Дніпрі в госпіталі. А двох хоронимо. Одного — на Хмельниччині. І одного — мого земляка — на Волині, — каже заступник ­командира мінометної батареї 14-ї бригади ЗСУ Віталій Хвесик.

У 34-річного Миколи Яворського з села Поворськ Ковельського району Волинської області залишилися дружина та двоє дітей. Другий загиблий — 20-річний Микола Грабарчук із села Печеське Красилівського району Хмельниччини. В АТО був з 11 грудня. Обидва полягли 17 березня під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Того ж дня під час мінометного обстрілу загинули морські піхотинці 36-ї бригади ЗСУ 25-річний Леонід Галайчук "Угрюмий" та Олексій Кондратюк. Стояли на спостережному посту в селі Водяне Волноваського району Донеччини, коли розірвалася міна. Обоє були одружені, мали малолітніх дітей.

Сержант Галайчук — уродженець міста Балта Одеської області. З 2014-го служив у прикордонних військах, а з 2015-го — в морській піхоті.

Олексій Кондратюк родом із села Піски Костопільського району Рівненщини. Закінчив аграрний ліцей. Працював у жеку слюсарем-сантехніком. З травня 2016-го служив за контрактом. Залишилися батьки, брат, дружина, 2-річний син.

Того ж дня під час обстрілу Мар'їнки загинув молодший сержант, командир гармати 92-ї бригади ЗСУ 26-річний Ігор Ілюшко. Він — із села Чорноземне Якимівського району Запорізької області. Контракт із ЗСУ підписав у березні 2016-го. Залишилися батьки, дружина й діти 2 та 3 років.

Дніпровець 46-річний Дмитро "Лис" Кушнір з 93-ї бригади підірвався на ворожій розтяжці поблизу села Кримське на Луганщині. Загинув від осколкових ран.

— Дмитро Анатолійович — досвідчений воїн. Старший навідник гранатометного взводу. Умів працювати з гранатометом "Полум'я", розбирався в машинах і техніці, — розповідають побратими. — Потрапив у бригаду з четвертою хвилею мобілізації. У січні повернувся на контракт. Хотів боронити Україну з товаришами, з якими пройшов Піски. Залишилась молода дружина.

16 березня загинув кулеметник 95-ї бригади 42-річний Вадим Денега з Івано-Франківська. Був контрактником 114-ї бригади тактичної авіації ЗСУ. Півроку тому його відкомандирували в 95-ту. Воював під Горлівкою та Авдіївкою.

— Поліг у бою, — повідомили у військкоматі. — Півтора року тому в аварії загинула 16-річна донька бійця.

20 березня поблизу селища Новотроїцьке під Маріуполем снайпер застрелив прапорщика 38-річного Руслана Бондаря з Крижополя Вінницької області. 2013-го вступив до ЗСУ за контрактом. Уже за тиждень його чекала вдома мати. Залишилася сама з братом.

У бою біля Водяного 20 березня загинув 23-річний В'ячеслав Чернецький з села Мурафа на Він­ниччині.

21 березня в харківському госпіталі помер 24-річний Ярослав Новосільський із села Скотареве Шполянського району Черкащини.

— Причина смерті — хвороба. Але ми ще не бачили документів із частини, — каже заступник військового комісара області Олег Захаренко.

Із 13 по 20 березня, за офіційними даними, загинули 11 бійців. 21 березня — троє. Їхні імена ще не відомі.

Зараз ви читаєте новину «В Ігоря Ілюшка залишилися двоє малих дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути