вівторок, 12 липня 2011 09:55

В елітній школі не буде канікул

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Приміщення для першокласників у навчальному комплексі ”Золоче-скул” у селі Вишеньки Бориспільського району Київщини. У три ряди там стоять ортопедичні стільці та парти. На кожній — нетбук
Приміщення для першокласників у навчальному комплексі ”Золоче-скул” у селі Вишеньки Бориспільського району Київщини. У три ряди там стоять ортопедичні стільці та парти. На кожній — нетбук

6 липня в котеджному містечку Золоче, в селі Вишеньки Бориспільського району, відкрився навчальний комплекс "Золоче-скул". Заклад розрахований на 200 учнів від 2 до 10 років. Місяць навчання обійдеться в 3–5 тис. грн.

Шкільне містечко розташоване за 15 км від Києва. Тут 159 будинків. Територія обгороджена парканом, її цілодобово охороняють. Навчальний корпус — у центрі. На вході стоять два охоронці в бежевих костюмах, троє — об'їжджають територію на електросамокатах.

— Охоронятиметься цілодобово, — розповідає директор Валентина Курінна. — У кожному класі є веб-камери. Батьки завжди зможуть побачити своїх дітей. За додаткову плату їх можна лишати тут цілодобово. У нас не буде канікул.

Показує приміщення для першокласників на другому поверсі. У три ряди стоять ортопедичні стільці та парти. На кожній — нетбук.

— Діти вчитимуть інформатику з першого класу, — розповідає Валентина Василівна. — За допомогою мультимедійного комплексу вчитель зможе постійно контролювати успішність кожного учня. Англійську мову викладатимуть із першого класу. У другому — розпочнуть  французьку, німецьку та російську. Класи будуть невеликими — не більш як 15 учнів. Дівчата ходитимуть у чорних сарафанах зі вставками, хлопчики — у чорних брюках, блакитних сорочках і краватках.

На відкриття приїхав міністр освіти Дмитро Табачник. Із нардепами Олександром Клименком і Михайлом Поляничем оглядають територію.

— Ця школа побудована за кошти людей, які дбають про якість освіти в Україні, — Дмитро Володимирович, 47 років, бере буклет з інформацією про школу. Скручує його в трубочку. — По місцю розташування вона найкрасивіша в Україні — з кожного вікна видно дніпровську далечінь. Щиро бажаю, щоб педагогічний колектив працював так гарно, як зобов'язують ці краєвиди.

Церемонію відкриття ведуть актори Ольга Сумська та Віталій Борисюк.

— Мабуть, чимало грошей за їхній виступ виклали, — жінка в натовпі поправляє масивний золотий ланцюжок на шиї. — Тисяч 5 баксів за час дали.

Найбільше гостей збираються біля столів із їжею. Пригощають млинцями з грибами і маком, пиріжками з капустою і вишнями, м'ясом із розмарином і печеною молодою картоплею. Жінка у шкіряній куртці з лейблом "Дольче Ґабанна" запихає до рота доньки 6-річної Аліни шматок м'яса.

— Їж, щоб дома не вечеряти, — каже їй.

Розповідає, що 1 вересня донька піде до цієї школи.

— Приватні школи кращі за державні. Старший син теж у такій учився. У них у класі були семеро учнів. То вони були дружні, як одна сім'я.

З'явилося за тиждень:

У Вінниці поставили шість сітілайтів із написом "П'яний водій — убивця" та фотографією трьох студентів — 21-річних Анастасії Гайдай і Сергія Грицишина та Тетяни Нестерової, 20 років. Вони загинули опівночі 17 травня. На них наїхав 27-річний Андрій Бабич, інспектор Рахункової палати на чорному "Хюндай Туксон". Експертиза показала, що був п'яний. Сітілайти замовила мати Тетяни Нестерової.

— Хочу, щоб за моєю спиною була якомога коротша черга з батьків, які будуть плакати за своїми дітьми.

Зникло:

Вода в 63 багатоповерхівках міста Комсомольськ на Полтавщині. Її відключили комунальники через поломку колектора. Ґрунт під ним через дощі просів на 2,5 м углиб. Перекрили воду, щоб каналізаційні стоки не полилися вулицями. Спеціальна бригада з Луганська ремонтує колектор. Люди понад тиждень живуть із привізною водою. Щодня в місто доставляють шість бочок по 900 л і три автоцистерни по 5 куб. м.

 

Зараз ви читаєте новину «В елітній школі не буде канікул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути