вівторок, 27 червня 2017 07:20

В Ахметова забрали комунальні мережі

Депутати Київради 21 червня розірвали угоду з Київенерго, яке належить олігарху Рінату Ахметову. Компанія обслуговуватиме міські комунікації до 26 квітня 2018-го. Це рішення підтримали 62 голосами.

— Для завершення угоди міській владі потрібно визначити підприємство, якому передадуть активи. Або створити умови для залучення стратегічного інвестора, — говорить голова Наглядової ради Київенерго 59-річний Іван Плачков.

— Договір із компанією тривав 16 років. Тепер громаді передають дві теплоелектроцентралі, 2600 кілометрів мереж, 200 котелень і сміттєспалювальний завод "Енергія", — каже заступник голови КМДА 42-річний Петро Пантелєєв.

24 червня Укртрансгаз зняв обмеження на транспортування газу на ТЕЦ-6, щоб не допустити розбалансу в енергосистемі Києва та області. Це сталося після того, як міськадміністрація пообіцяла змусити Київенерго віддати 370 млн грн боргу.

— Якщо зобов'язання Київенерго з виплати заборгованості до 30 червня не будуть виконані, газопостачання ТЕЦ можуть знову обмежити, — розповідають у Нафтогазі.

У міськадміністрації кажуть, що гарячу воду житломасивам Оболонь, Троєщина, Райдужний, Воскресенка і частині Подолу включать 27 червня. Там її не було з 30 травня. Говорили, що воду не підігріватимуть до початку опалювального сезону.

Зараз ви читаєте новину «В Ахметова забрали комунальні мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути