вівторок, 12 березня 2013 05:30

В Адміністрації президента носять одяг від Вікторії Гресь

— Ходив на покази перші два дні, а потім стало шкода часу, — каже столичний стиліст Андрій Крикота, 28 років. — Нічого нового не побачив: дизайнери ті самі, що й два роки тому. І моделі з тих самих агентств. Тільки трохи худіші, ніж на осінньому Тижні моди.

6-11 березня у столичному "Мистецькому Арсеналі" відбувся 32-й Український тиждень моди. У показах узяв участь 51 дизайнер. Ознайомитися з новинками моди прийшли 17 тис. глядачів.

— Колекції не здивували, — продовжує Андрій. — Наші дублюють європейських колег. У світі моди це вважають нормальним. Усі кольори й фасони прописані на п'ять років уперед. Німці щось позичають у французів, американці — в італійців. Те, що демонстрували на показах, я вже бачив у Парижі й Мілані.

Український тиждень моди відкриває київська дизайнерка Лілія Пустовіт. Колекція в стилі ретро — у світло-голубих і пастельних тонах. Сукні приталені, до колін. Багато візерунків, здебільшого в дрібний горошок та ромби. Моделі взуті в чоботи на пласкій підошві.

— Хватить, находилися на каблуках. Низька хода зараз актуальніша, — пояснює 44-річна Лілія Пустовіт за лаштунками.

Вечірня сукня її авторства коштує 4 тис. грн, спідниця — 3 тис., шифонові шарфи — від 800 грн.

— Після кризи заробітки дизайнерів упали, — розказує Лілія. — Метр тканини коштує від 250 до 400 гривень, із малюнком — удвічі дорожче. З фурнітурою і додатковими витратами лише матеріал обходиться в 2 тисячі гривень.

У колекції Вікторії Гресь переважають блакитний, рожевий та пісочний кольори. Клієнткою дизайнерки є керівник одного з управлінь Адміністрації президента — Марина Ставнійчук. На показ вона прийшла у строгому чорному мереживному платті від Гресь.

— Не тільки я одягаюсь у Вікторії, — каже 47-річна Марина Ставнійчук. — В адміністрації багато жінок носять одяг від неї. Маю кілька її суконь і пальт. Французькі бренди "Діор" та "Валентино" купую хіба зі знижкою 50 відсотків. На Новий рік придбала чорні туфлі з українською вишивкою в "Дольче і Габбана" за 3 тисячі гривень.

Столична стиліст і дизайнер Маргарита Соколова допомагає добирати гардероб співакам та політикам.

— Аби потрапити на Тиждень моди, дизайнер мусить витратити бодай 50 тисяч євро, — ділиться. — Ефектно виглядають колекції, які відкривають або закривають покази. Новачку попасти до цього списку нереально. Модельний бізнес в Україні стає невигідний. Хто має гроші, як Лілія Пустовіт, — відкриває бутики за кордоном. Молоді дизайнери влаштовуються помічниками в італійські та французькі доми моди. Торік знайома вклала в колекцію 25 тисяч доларів, а продала всього сім вечірніх суконь. Цього року почала шити весільні плаття.

Широкі брюки витіснять вузькі

На сезон осінь-зима пропонують відмовитися від вузьких прямих брюк. Замість них радять широкі з тонким пояском на талії. Столична дизайнерка Юлія Айсіна поєднала їх із приталеними светрами під шию. Основні кольори — сірий та чорний.

— Ніколи не вийдуть з моди аксесуари, — каже. — Купіть пару браслетів по 10 гривень, намотайте на шию шарф, узуйтеся у "шпильки". Додайте довгі рукавички. Не по лікоть, а на всю довжину руки.

Зі взуття популярні ботильйони і лофери.

— Найкраще брати моделі на високих платформах та стійких квадратних підборах, — говорить стиліст Андрій Крикота. — Зникнуть сукні-футляри, їх витіснять плаття до п'ят і об'ємні спідниці. Сукні, пальта і сарафани більше нагадуватимуть кімоно.

Анна УСІК

Зараз ви читаєте новину «В Адміністрації президента носять одяг від Вікторії Гресь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути