пʼятниця, 08 квітня 2011 01:15

Ющенко приїде на вручення премії Шкляру

Автор: фото з сайта www.yusov.info
  Андрій Юсов:  ”20 років Незалежності виявилися закоротким терміном, аби сформувати свідомість українських багатіїв”
Андрій Юсов: ”20 років Незалежності виявилися закоротким терміном, аби сформувати свідомість українських багатіїв”

16 квітня в Холодному Яру на Черкащині київському письменнику 59-річному Василеві Шкляру вручать народну Шевченківську премію. На 3 квітня на рахунках у "Приватбанку" та "Єврогазбанку" було понад 200 тис. грн. Ще 40 тис. зібрали під час зустрічей Шкляра із читачами у Львові та Дрогобичі.

— Своїм учинком хочемо показати, що українська громадськість щедріша від влади, яка пожаліла 250 тисяч гривень на народну Шевченківську премію, — каже представник громадської організації "Холодноярська ініціатива" 27-річний Андрій Юсов. — Для держбюджету розмір Шевченківської премії — це одна сума, а для луганської пенсіонерки, яка перерахувала Шкляру 15 гривень, — зовсім інша. Цим ми присоромимо владу.

Хто зробив найбільший переказ?

— Депутат-"нунсівець" В'ячеслав Коваль — 5 тисяч гривень. Багато людей давали по гривні. Найактивнішими були кияни й одесити. Першими почали вносити гроші донеччани.

Чому ніхто з українських мільярдерів не зробив благодійного внеску?

— Вони не відчувають себе приналежними до України та її народу. Підтримують різні проекти — фінансують футбольні клуби, привозять Елтона Джона. Це потрібні речі, але вони ніяк не впливають на розвиток української культури. 20 років Незалежності виявилися закоротким терміном, аби сформувати свідомість українських багатіїв.

Зібраних Василеві Шкляру грошей вистачить на створення фільму?

— У межах сучасного блокбастера 250 тисяч гривень — тільки стартові кошти. Аби зняти нормальний фільм, треба як мінімум 5 мільйонів доларів. За деякими оцінками, мандат до Київради на наступних виборах коштуватиме стільки ж. Тобто одне депутатське крісло дорівняє одному якісному українському блокбастеру. Але стрічка принесе значно більше користі державі, ніж депутат Київради.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко приїде на вручення премії Шкляру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути