вівторок, 25 жовтня 2011 00:45

"Укрзалізниця" позбудеться 202 вагонів

Автор: фото надане ”Укрзалізницею”
  Старі вагони радянського типу, які ”Укрзалізниця” буде замінювати сучаснішими
Старі вагони радянського типу, які ”Укрзалізниця” буде замінювати сучаснішими

202 пасажирські вагони, які використовували для нічних перевезень пасажирів, знімуть із руху. Вони надто старі, а після оптимізації графіку потягів узагалі не потрібні, запевняють в "Укрзалізниці". Зроблять це в рамках оновлення парку сучасними денними потягами, яке планують наступного року.

— Списання пасажирських вагонів — це безперервний процес, пов'язаний із тим, що вони проходять термін своєї експлуатації. Узагалі він — 28 років, але часто доводиться подовжувати терміни використання згідно технічних рішень, — каже Андрій Мельничук, перший заступник начальника Головного пасажирського управління. — Утилізація найстаріших вагонів не призведе до їхнього дефіциту. Після розпаду СРСР Україні залишилися на тисячі вагонів більше, ніж була потреба в перевезенні.

Тепер "Укрзалізниця" має 7 тис. вагонів. Навіть у пікові періоди можуть бути задіяні лише 6300.

— Тому й по сьогодні проблем із кількістю немає. Вони є з якістю — адже радянські вагони, в яких немає електричних розеток у купе та кондиціонерів, від сучасних стандартів аж надто далекі, — продовжує Мельничук.

У майбутньому "Укрзалізниця" планує розвивати денний рух поїздів, і тому купуватиме вагони, наближені до сучасних стандартів. Від нічного руху перевізник повністю відмовлятися не буде. Нічні поїзди також залишаться в необхідній кількості, хоча із розвитком денного руху їхня частка буде поступово зменшуватися.

— Денні поїзди будуть рухатися швидше. За день вони будуть робити більшу кількість обертів. Ми звикли, що звичайний состав звечора відправився, зранку приїхав у точку призначення, простояв там цілий день, увечері знову відправився і привіз пасажирів. А денний поїзд буде за день робити два чи три оберти одним составом. До того ж у новому поїзді місць для перевезення пасажирів буде набагато більше, — пояснює Андрій Мельничук.

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" позбудеться 202 вагонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути