Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2017 06:05

Україну накрили снігопади

Автор: ФОТО: уніан
  Чоловік переводить велосипед через затоплену вулицю у селі Сільце Іршавського району на Закарпатті. У регіоні з берегів повиходили річки через сильні дощі. Затопили городи й житлові будинки
Чоловік переводить велосипед через затоплену вулицю у селі Сільце Іршавського району на Закарпатті. У регіоні з берегів повиходили річки через сильні дощі. Затопили городи й житлові будинки

З 16 грудня в центральних і західних областях України почалися сильні снігопади. На дорогах ­утворилися кілометрові затори, скасували частину авіарейсів, із затримками ходить громадський транспорт. Зросла кількість авто­аварій.

На Закарпатті річки вийшли з берегів

Найбільші, семибальні затори 18 грудня були в Києві. Припинив роботу аеропорт "Жуляни". З летовища частину рейсів перенесли в "Бориспіль". Міська влада заборонила вантажівкам заїжджати в столицю.

У Львівській області 16 ­грудня пасажирський автобус "Еталон" зіткнувся з мікроавтобусом "Мерседес Віто". Травми отримали четверо людей. Водій автобуса не впорався з керуванням на засніженій дорозі біля села Луки Самбірського району, за попередньою версією.

На гірських курортах у Карпатах 17 грудня зупинили підйомники. У регіоні оголошена небезпека сходження лавин.

Сильний сніг пошкодив лінії електропередач у 23 населених пунктах Сумської, Дніпропетровської та Черкаської областей.

Сніжитиме весь тиждень, прогнозують синоптики. Найрясніше — на Одещині. Також у північній частині Миколаївської, Вінницькій, Черкаській, Київській, Чернігівській, Полтавській і Сумській областях.

— У цих регіонах будуть найскладніші погодні умови, — говорить директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, 62 роки. — Падатиме сніг, пориви вітру доходитимуть до 20 метрів за секунду. Температура знижуватиметься поступово. Найхолодніше буде в ранні години — до восьми градусів морозу.

З 15 грудня в частині Карпат пройшли сильні дощі. Піднявся рівень води в гірських річках. Із берегів вийшла річка Боржава. Залила автотрасу Мукачево — Рогатин. У селі Вільхівка Іршавського району Закарпаття вода підтопила близько 50 житлових будинків.

У Тячівському районі Закарпатської області річка Теребля прорвала 150 м дамби. Вода полилася на городи жителів села Вонігово. Підтопило 1987 га сільськогосподарських угідь та 22 житлових будинки. Також паводкова хвиля пошкодила бетонний міст у високогірному селі Котельниця Воловецького району.

Майже 12 тис. мешканців райцентру Мукачеве залишилися без центрального водопостачання. Його поновили 18 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Україну накрили снігопади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути