четвер, 12 лютого 2009 19:33

Український "Вертеп" переміг у Канаді

— Композицію "Вертеп" робили зі снігу на повен зріст. Її висота — чотири метри, а довжина — майже шість із половиною, — кажуть в один голос львівський скульптор Орест Дзиндра, вінничанин Сергій Кляпетура й іванофранківець Петро Романюк.

У середу їхня команда перемогла на фестивалі снігової скульптури в канадському місті Квебек. Працювали лопатами й сокирами, електроінструменти використовувати заборонено. Такі умови конкурсу.

На конкурсі льодових скульптур "Кришталевий сад", який проходив у Оттаві, робота 50-річного львівського майстра Мирослава Дедишина посіла друге місце. Загалом виступали 12 скульпторів. Першим став філіппінець Росс Баїсас. За 29 год., які журі відвело для створення композиції, Дедишин вирізьбив "Янгола". Використав вісім блоків льоду, кожен важить 140 кг.

— Робив "Янгола" сам. Будь-яка допомога заборонена, — розповідає Дедишин. — Склеював блоки, щоб не розламалися, вирізав фігуру. Раніше цю композицію я зробив у бронзі. Крига — цікавий матеріал. Надає скульптурі прозорості та легкості.

Робота Мирослава Дедишина набрала 90,2 бала зі 100 можливих.

Перед поїздкою до Канади Дедишин робив крижаного янгола у Львові. Каже, це була репетиція. Львівський холодокомбінат виділив скульптору вісім льодових брил.

20–22 лютого українські майстри змагатимуться на конкурсі снігових скульптур в іншому канадському місті, Руен-Норанда. Там вони покажуть композиції "Перший гріх" і "Дружба".

Зараз ви читаєте новину «Український "Вертеп" переміг у Канаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути