середа, 12 вересня 2007 07:05

Українки виграли "Золотого слона"

П"ятеро дівчат-акробаток "Ляльки" із "Цирку Кобзова" вибороли "Золотого слона" на шостому Міжнародному молодіжному фестивалі-конкурсі циркового мистецтва. Він проходив 6–9 вересня в Москві.

— Специфіка наших акробаток — різні трюки на землі. Наприклад, вони стають одна на одну, а потім зістрибують із різними поворотами, — каже Вадим Гребенюк, 38 років, із "Цирку Кобзова".

Цього року на конкурс надіслали п"ятсот заявок — із Франції, Німеччини, Китаю, Монголії, Канади, Мексики, Швейцарії, Ізраїлю, Аргентини, України. Вік учасників обмежений — до 25 років. Журі обрало 26 найкращих номерів.

"Золотого слона" "Ляльки" розділили з клоунською групою "Руш ма руш" із Росії та еквілібристами з Китаю. "Срібного слона" завоювали акробати з Франції та Іспанії, а також російські гімнасти на ременях. "Бронзовий слон" дістався жонглерам і артистам на трапеції з Росії, а також еквілібристам із Монголії.

— Номери оцінювали директори цирків Угорщини, Італії, Франції, США, Китаю. Від України був президент "Цирку Кобзов" Микола Кобзов. — розповідає Вадим Гребенюк.

Зараз ви читаєте новину «Українки виграли "Золотого слона" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути