Ексклюзиви
вівторок, 14 травня 2019 00:10

Українці почали відпочивати двічі на рік

Українці почали відпочивати двічі на рік

Найпопулярнішими країнами для відпочинку серед українців торік стали Єгипет і Туреччина. У Європі мандрували в Грецію, Болгарію, на Кіпр, говорять експерти сайту "Отпуск".

— Останні п'ять років українці частіше їздять відпочивати, — говорить менеджер з туризму Ольга Федоренко, 35 років. — Часто вибираються двічі на рік. Ті, хто хоча б раз поїхали за кордон, хочуть ще.

Чому тури до Єгипту й Туреччини залишаються популярними?

— У Єгипет їдуть до Шарм-ель-Шейха та Хургади. Можна побачити підводні красоти, попірнати. Єгипет дешевший та тепліший за Туреччину. Популярна турецька Анталія, бо там задовольняє співвідношення "ціна—якість".

Готелі в Туреччині й Єгипті пропонують додаткові послуги для відпочинку. Там є власна "швидка", великі дитячі центри з ресторанами, майстер-класами, іграми. Також є готелі для клієнтів 18+, курорти для пенсіонерів.

Вартість відпочинку зросла?

— Для родини із чотирьох людей подорож в Єгипет коштуватиме 1,2–1,3 тисячі доларів — 32–35 тисяч гривень, у Туреччину — 1,5 тисячі доларів. Усі хочуть подорожувати недорого. Обов'язково просять готель на березі моря, послугу "все включено". Принципово — бачити море, купатися і дихати ним. Молодь любить екскурсії, розширюють кругозір. Люди з дітьми прагнуть пасивного відпочинку.

Яка туристична культура українців?

— Наші люди не поважають працю менеджера з туризму. Видавлюють знижки. На курортах мало дають чайових, поводяться галасливіше за європейців.

Які напрямки для подорожей будуть популярні наступні роки?

— Стає модним китайський острів Хайнань. Він за ціною, як Єгипет. Зацікавлює молодь, яким набрид Єгипет і Туреччина. Подорожі в Європу не втрачатимуть популярності, але більшість клієнтів лякаються ціни та відсутності послуги "все включено". Російський Санкт-Петербург ніхто навіть не питає. В Україні всі хочуть у Карпати. Хто поїхав раз — їздить в різні пори року.

Зараз ви читаєте новину «Українці почали відпочивати двічі на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути