пʼятниця, 02 лютого 2018 00:30

Українську комедію нагородили на фестивалі в США

Чотири нагороди отримала українська комедія "П'ять хвилин" на міжнародному кінофестивалі в американському місті Орландо.

— Головні події відбуваються на похороні заможного чоловіка, — розповідає режисер Яна Антонець, 29 років. — З промови брата можна зрозуміти, що той керував серйозними справами. Родичі претендують на спадок. Намагаються довести один одному свою прихильність до померлого. Роблять це пафосно й так награно, що ніхто не помічає порожню труну. Покійний хотів мати могилу на високому пагорбі. Дорогою на гору катафалк наїхав на камінь. Двері машини відчинилися, труна випала, а з неї тіло. Мертвий скотився. На нього натрапляють тракторист, браконьєри, двоє поліцейських і сільські лікарі.

На фестивалі в Орландо взяли участь фільми з 41 країни. Українську короткометражку "П'ять хвилин" відзначили в номінаціях "Найкраща комедія", "Найкраща сцена", "Найкращий вираз ідеї в короткій формі".

— Журі сподобався дощ із риби. Двоє браконьєрів вирішили глушити рибу динамітом. Від вибуху здобич впала їм на голову. Технічно це зробити важко. В тазики й полотна накладали рибу, а потім підкидали. В цей час знімальний кран з верхньої точки летів униз на волаючого актора разом з рибою. Сцена триває кілька секунд, а працювали над нею три години, — про­довжує режисер.

Знімали фільм "П'ять хвилин" на Київщині. Бюджет стрічки становить 1 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Українську комедію нагородили на фестивалі в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути