Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2018 06:50

Українців поменшало на 122 тисячі

За перші шість місяців року українців стало менше на 122 тис. осіб. Чисельність населення різко скорочується через велику смертність. Натомість рівень народжуваності перебуває у критичному стані, говорять спеціалісти.

— Зниження народжуваності — головна причина такого скорочення населення, — говорить Лідія Ткаченко з Інституту демографії та соціальних досліджень ім. Михайла Птухи. — Вона почалася наприкінці ­1990-х — початку 2000 років. Діти, які зараз закінчують школу, є одним із найменших поколінь українців.

Народжуваність у нас впала до такої межі, що далі знижуватися просто нікуди. Механізм зупинити буде вкрай складно. Увагу треба приділити і збільшенню років життя людей. У нас чоловіки в середньому живуть 67 років, а жінки — 76. Це мало, як для європейської країни.

Упродовж першого півріччя 2018-го в Україні народилися 164,3 тис. осіб. Населення країни становить майже 42 млн 263 тис. людей, за даними Державної служби статистики.

Зараз ви читаєте новину «Українців поменшало на 122 тисячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути