четвер, 24 квітня 2008 07:06

"Юджин" забере собі "випердос"

За недобудований торговельно-розважальний центр перед стадіоном "Олімпійський" компанії "Юджин" можуть віддати територію Національного комплексу "Експоцентр".

Таку версію обговорюють столичні бізнесмени, які займаються нерухомістю.

Раніше перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко, 57 років, заявляв, що "Юджину" компенсують незавершене будівництво земельною ділянкою, а не грошима.

— Це земля в районі ВДНГ у Голосієвому. Державне управління справами вирішить, скільки саме гектарів отримає власник "Юджина" Вадим Новінський, — говорив Голубченко.

Незавершене будівництво перед стадіоном оцінює консалтингова компанія "Острів". Вона підрахувала суму можливої компенсації. Це $230–250 млн. Фахівці вважають, що за ці гроші "Юджин" може отримати понад 300 га землі — всю територію ВДНГ із частиною Голосіївського лісу.

Експерти кажуть: до виборів мера столиці це питання не розглядатимуть. Національний комплекс "Експоцентр" належить Державному управлінню справами, його площа — 286,3 га. За часів СРСР він офіційно називався Виставкою досягнень народного господарства. Кияни дотепер називають "Експоцентр" радянським словом "випердос" (рос. — выставка передовых достижений. — "ГПУ").

Зараз ви читаєте новину «"Юджин" забере собі "випердос"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути