пʼятниця, 16 жовтня 2020 06:05

Учителька насварила школярку за українську мову

В Одеській гімназії №4 вчителька малювання 70-річна Раїса Пірогова 9 жовтня насварила п'ятикласницю Лесю за українську мову. Почала кричати після того, як на її запитання учениця відповіла "так", а не "да".

Інші діти записали розмову. Поширили в мережі.

"Поднялась! Ты как со мной разговариваешь? Нормально мне ответь! Такает. Постой и успокойся. Получается, что если ты говоришь на украинском, то выше нас? Так же, дети, получается? Мы все хуже нее. Альбом не принесла, а права качает, языком прикрывается. При чем тут язык? Мозги нужно иметь! В следующий раз отвечай нормально", — говорить Пірогова на запису.

Коли школярка заплакала, та додала: "Не рыдай!"

— Жодну дитину в класі вона так не сварила. А тут ще й маніпулювала та налаштувала інших учнів проти дівчинки, — каже керівниця Одеського кризового медіацентру Олена Балаба. — Це порушення закону про нову українську школу і цькування. Сама отримала стрес, доки слухала цей запис. Слід залучати юристів і розбиратися із ситуацією.

Вчительку звільнили зі школи.

— Вражена ситуацією. Як мати, уявляю емоції та стрес, які пережила дівчинка, — розповідає директорка міського департаменту освіти й науки Олена Буйневич, 45 років. — Поведінка вчительки неприпустима й абсолютно несумісна з роботою в закладі освіти. Прошу вибачення у батьків і школярки за цей випадок. Це має стати уроком для інших освітян.

Зараз ви читаєте новину «Учителька насварила школярку за українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути