Ексклюзиви
вівторок, 26 квітня 2016 00:30

Учасників АТО можуть відправляти на пенсію у 50 років

Ветеранів АТО хочуть відправляти на пенсію до 55 років. Такий законопроект у Верховній Раді підтримали 236 депутатів. Чоловіки виходитимуть на пенсію 55-річні, жінки — у 50–55.

Раніше на відпочинок зможуть іти військові, добровольці, резервісти, поранені чи контужені в зоні АТО. Також — дружини й чоловіки загиблих, їхні батьки.

Прогнозують, що право на зменшення пенсійного віку матимуть до 500 осіб на рік. Для виплати їм грошового забезпечення необхідно близько 12 млн грн.

— Учасників АТО треба заохочувати, бо є проблеми в наборі на контракт, — каже 63-річний Ігор Романенко, військовий експерт. — Питання більше в реалізації проекту. Розміри пенсій — замалі. Але принципово важливо, що процес зрушує з місця. Та попередній уряд замість трьох відсотків бюджету дав армії два з половиною. Пів процента розподілили між собою. Призначити й не видати — це найгірше. До того ж є учасник АТО, а є — бойових дій. Жорсткіші умови мають бути для надання пільг останнім.

Зараз ви читаєте новину «Учасників АТО можуть відправляти на пенсію у 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути