четвер, 04 травня 2017 00:55

Учасникам першотравневої демонстрації обіцяли по 60 гривень

Автор: Сергій Старостенко
  На першотравневий мітинг у Києві зібралися близько двох тисяч людей. Йшли Хрещатиком до Європейської площі. Центр міста поліція перекрила
На першотравневий мітинг у Києві зібралися близько двох тисяч людей. Йшли Хрещатиком до Європейської площі. Центр міста поліція перекрила

— Завжди ходила на першотравневі мітинги. І далі ходитиму. Ніякі В'ятровичі мені цього не заборонять, — каже киянка 70-річна Віра Антонюк. Тримає червоний прапор з написом "1 травня". Прийшла на демонстрацію, присвячену Дню міжнародної солідарності трудящих.

На мітинг у столиці сходиться майже 2 тис. людей. Збираються зранку біля Київської міської державної адміністрації. Несуть прапори України, профспілок і політичних сил. Багато червоних кульок і плакатів: "Першотравню бути", "За мир, працю, справедливість". Ідуть Хрещатиком до Європейської площі. Там встановлена сцена.

Центр Києва перекритий поліцією. На площі до двох сотень правоохоронців. Ще два автобуси й автозак стоять у Хрещатому парку.

— Вимагаємо забезпечити конституційне право на своєчасне отримання зарплат. Мають бути ліквідовані всі заборгованості з виплат, — каже організатор мітингу нардеп Сергій Каплін.

Демонстрація закінчується за годину. Провокацій немає. Сцену швидко розбирають. Частина пікетувальників йде в Маріїнський парк. Там мають отримати по 60 грн. Стільки їм пообіцяли за участь у заході.

У Вінниці 1 травня активісти громадської організації "С14" намагалися розігнати кілька десятків пенсіонерів, що вийшли на мітинг. Увірвалися у натовп із вигуками "Україна понад усе!" та "Комуняку на гілляку!" Їх швидко відтіснила поліція.

У Херсоні учасники першотравневої демонстрації побилися з націоналістами. Спершу біля площі Героїв, потім неподалік пам'ятника Невідомому солдатові.

— Йшли понад ­півсотні прихильників "русского мира" з червоними прапорами й гаслами проти військових дій на Донбасі та підвищення тарифів, — каже херсонський журналіст Євген Волков. — Зустрілися із ветеранами АТО й представниками "Правого ­сектора". Вони святкували 100-річчя Першого українського добровольчого полку імені Богдана Хмельницького.

Обидві сутички припинила поліція.

У Дніпрі між собою побилися соціалісти та представники незалежних профспілок. Зчепилися в центрі міста, коли профспілки намагалися роздати листівки прихильникам соціалістів.

Зараз ви читаєте новину «Учасникам першотравневої демонстрації обіцяли по 60 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути