вівторок, 21 липня 2009 07:30

У жителів трьох вулиць перегоріла побутова техніка

Минулого понеділка вранці у мікрорайоні Ленківці на околиці Чернівців сталося коротке замикання дротів лінії електропередачі. У жителів півсотні приватних будинків на вул. Смоленській, Лінійній та пров. Лінійному перегоріли побутові електроприлади.

Одразу після короткого замикання перелякані люди вибігли на дорогу.

— Електромережі, які пролягають через наші вулиці, просто лихоманило. Усі дроти крутило, вони аж світилися. А потім як затріскотіло! Наче феєрверк на Новий рік, — розповідає місцевий житель Юрій Гальчук.

— У мене телевізор не працював, лиш у розетку був увімкнений. То з нього чорний смердючий дим пішов, — додає Марина Марараш. — А лічильник так тарахкотів, що я боялася, аби хата не згоріла.

Людмила Лугова з вул. Лінійної недавно придбала нову техніку.

— Ми в будинку ремонт зробили, то вирішили й усю апаратуру оновити. Морозильні камери, електронасоси, всі без винятку прилади вийшли з ладу! Їх за гарантією ніхто не відшкодує, бо причина поломки — не заводський брак. Кілька тисяч доларів пішли коту під хвіст, — бідкається.

Розплавлені й обірвані дроти звисали на узбіччі біля будинку, в якому ніхто не живе. Рятувальники перекрили прохід туди пожежним автомобілем.

— Може, причиною є гілля дерев, бо тамтешні лінії дуже заросли. Хто мав би їх зрізати? Ми? Просто спиляти, як нам заманеться, — не сподобається людям. А формувати крону груші чи сливи не маємо ні часу, ні знань, — говорить головний інженер Чернівецьких районних електромереж Юрій Качинський. — А чому не спрацювали два захисти — на лічильнику та в самому сертифікованому приладі, будемо з"ясовувати. В усьому розбиратиметься спеціальна комісія. Якщо доведуть, що наша вина там мала місце, — все компенсуємо.

Зараз ви читаєте новину «У жителів трьох вулиць перегоріла побутова техніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути