середа, 17 червня 2009 07:37

У залі засідань депутатів виставили картини

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

18 картин відомого тернопільського художника Миколи Пазізіна експонують у залі засідань Тернопільської міської ради.

Виставку ініціювала мерія. Полотна Пазізіна висітимуть до 1 липня. Потім у залі  зроблять ремонт. Чиї саме картини показуватимуть після того, ще не відомо.

— Ідея належить міському голові Роману Заставному. Хочемо так популяризувати місцевих художників, — розповідає начальник прес-служби міськради Олег Удич. — Миколі Пазізіну нещодавно виповнилося 60 років. То вирішили почати з його полотен. Він автор понад 1200 картин різної техніки виконання. Більше 30 років малює навесні бузок. Відібрав кілька робіт для нашої виставки.

Надалі репрезентувати свої полотна у міськраді зможе кожен тернопільський художник. За оренду зали платити не треба. Умова одна — на картинах має бути зображений Тернопіль. У такий спосіб хочуть заохотити туристів приїздити до обласного центру.

— Зробимо ще спеціальні держаки, пристосування під картини. Бо виставки будуть постійними, — продовжує Удич. — Усі матимуть змогу ознайомитися з нашим мистецтвом. Зокрема, на День міста, 28 серпня, буде багато гостей. Поки виставлятимемо лише роботи тернополян. Звісно, якщо такі відомі вихідці з Тернопільщини, як Іван Марчук, захочуть експонувати свої картини, будемо тільки "за".

Нардепи вважають, виставка не заважатиме роботі.

— Треба бути дуже романтичними натурами, щоб картини відволікали від сесії. Хоча, на мою думку, сесійну залу варто прикрашати не пейзажами чи аквареллю, а портретами колишніх бургомістрів. Це б нагадувало про людей, які щось зробили для міста, — говорить депутат міськради від "Пори" Олег Макогін, 43 роки. — Але замовляти портрети довго й дорого. А картини — то чудовий початок.

Зараз ви читаєте новину «У залі засідань депутатів виставили картини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути