Ексклюзиви
вівторок, 06 вересня 2011 10:02

У Вінниці відкрили найбільший у Європі музично-анімаційний фонтан

Автор: фото: Марк ЖУРАВЕЛЬ
  Відкриття найбільшого у Європі музично-анімаційного фонтана ”Рошен” у Вінниці 4 вересня. Він заввишки понад 60 метрів
Відкриття найбільшого у Європі музично-анімаційного фонтана ”Рошен” у Вінниці 4 вересня. Він заввишки понад 60 метрів

— Два года почті мучилися, доки тут це все ремонтували. А якщо постоянно так буде гудіти і бамкати, як сьогодні, хто таке витримає? — огрядна жінка розмовляє із сусідкою біля свого будинку по вул. Кармелюка у Вінниці. 4 вересня близько 18.30 сидять на стільцях біля дороги, п'ють міцне пиво, курять. Повз них проходить юрба.

— Що там! Он один під мій забор пристроювався посцяти. Сьогодні-то біотуалети повиставляли. А чи будуть вони постійно? — додає висока худорлява співрозмовниця.

За півгодини на набережній відбудеться відкриття найбільшого в Європі музично-анімаційного фонтану "Рошен" заввишки понад 60 м, із фронтальним розльотом води 140 м. Має 560 підводних ліхтарів, що змінюють колір. Споруда коштує 35 млн грн. На відкриття зібралися близько 100 тис. людей. Сходитися почали з першої дня.

Усі намагаються пройти на полагоджену за 38 млн грн набережну. Не поміщаються, вона завдовжки 700 м. Місцеві вилазять на недобудову, що навпроти. Найбільше стоять на Центральному мосту. На вечір там перекрили рух транспорту.

— Під час паводків 2008–2009 років, коли під загрозою опинилися південні райони Вінниччини, ми з мером Володимиром Гройсманом вирішили проінспектувати гідротехнічні споруди, які могли становити небезпеку для міста. Найбільш аварійною виявилася оця дамба на набережній, — говорить 45-річний Петро Порошенко, ініціатор відкриття набережної, де стоїть його кондитерська фабрика "Рошен". — Якби під час повені трапилося лихо, залило б увесь мікрорайон Старого міста. І ми вирішили зробити цей проект.

О 21.50 шоу розпочинає анімаційне привітання — символ кондфабрики робот Робошен. Під класичну музику показують сім чудес світу.

— Така красота! Я аж заплакала, — ділиться 25-річна Марія Чумак. — Ми з дітьми тут із п'ятої вечора, втомилися дуже. Хотіли йти, як це зробили багато людей. Але цього необхідно було дочекатися.

Фонтан працюватиме з 12.00 до 22.00, допоки почнуться заморозки. На зиму його опустять під воду.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці відкрили найбільший у Європі музично-анімаційний фонтан ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути