пʼятниця, 30 травня 2008 07:01

У тюрмі Юрій Шевчук розповів про навернення до Бога

Автор: фото: Іванна ЯСИНЄВА
  Соліст гурту ДДТ Юрій Шевчук (другий справа наліво) сфотографувався із засудженими біля чудотворної ікони в тюремному храмі
Соліст гурту ДДТ Юрій Шевчук (другий справа наліво) сфотографувався із засудженими біля чудотворної ікони в тюремному храмі

26 травня лідер російського рок-гурту ДДТ Юрій Шевчук, 51 рік, виступив перед засудженими в Сумській виправній колонії N116. Там сидять майже тисяча людей. Більшість отримали 5–10 років за тяжкі злочини.

Концерт на плацу тривав годину. Потім ще 40 хв. Шевчук фотографувався із засудженими і роздавав автографи. А тоді його повели до храму Миколи Угодника. Там є старовинна ікона Христа-Спасителя. Кажуть, вона сама врятувала себе від знищення.

— Після революції в Ніжині громили церкви, а ікони зносили палити на базарну площу. Цю намагалися порубати на шматки. Тричі сокира відскакувала, не завдаючи образу ніякої шкоди, — розповідає засуджений Валерій Кот, 32 роки. — На четвертий раз рубака цілився в обличчя Христа. Обух сокири розлетівся на шматки і вибив йому очі. Мої прадідусь і прабабуся нишком забрали цю ікону з площі. Багато років моя сім"я її ховала, навіть на два метри в землю закопували. Коли ж дістали, хотіли віддати в якийсь храм. Але далі розмов діло не йшло, доки я не потрапив сюди.

Храм у колонії відкрили 1,5 року тому. Багато засуджених є його постійними парафіянами. Розписують і устатковують його власноруч.

— Я прийшов до православ"я пізно, — розповідає Юрій Шевчук. — Причиною стала смерть дружини. Мені тоді було 37 років. Через три місяці після її смерті я поїхав до Єрусалима і там, у храмі Гроба Господнього, вперше відчув майже фізично Божу благодать. Хрестився. Віра мене врятувала, допомогла пережити горе.

Зараз ви читаєте новину «У тюрмі Юрій Шевчук розповів про навернення до Бога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути