Ексклюзиви
середа, 29 грудня 2010 10:11

У Севастополі зацвів бузок

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Минулого тижня у Криму зафіксували рекордно високу грудневу температуру за останні 28 років. Вона сягнула +18,6°C. Через це на вулицях міста зацвів бузок, почали розпускатися бруньки на яблунях і грушах. У Феодосії зацвіли каштани, а у Краснодарі розпустилися кульбаби, які зазвичай там цвітуть не раніше квітня.

— У нас дуже тепло, можна навіть у морі купатися. Температура не нижче плюс 13, — говорить російською севастополець 56-річний Валерій Сіроштан. — Цього року снігу ще не було. Молодь по-літньому одягнена — у футболках, легких сукнях. Деякі жінки дуже хочуть куртки з хутряними комірами показати, то ходять нарозхрист.

Екологи кажуть, що цвітіння може завдати деревам шкоди. Вони витратять необхідний для зимівлі запас поживних речовин. За перших заморозків бруньки, що розпустилися, загинуть. До весни нові не встигнуть сформуватися. Тому гілки, на яких були квіти, можуть всохнути.

Зараз температура в Криму почала знижуватися. У вівторок була +8°C.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі зацвів бузок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути