вівторок, 03 липня 2018 00:40

У річці гине риба

Риба масово гине у річці Сріблянка в райцентрі Сміла Черкаської області. Дохне, бо русло водойми забруднене й заболочене, говорять місцеві жителі.

— Мор відбувається внаслідок бруду в річці, стрімкого збільшення кількості водоростей. Також водойма критично обміліла, сповільнилася течія, — говорить голова Об'єднання підводних мисливців і рибалок Черкащини Ілля Слободяник, 36 років. — Влада має забезпечити проведення робіт з очищення та поглиблення русла водойми вже цього року. Також потрібно вичистити заболочені й обмілілі проходи на шляху Сріблянки. Відкладати далі нікуди. Завтра таке саме лихо може спіткати більшу річку Тясмин (Сріблянка є її притокою. — ГПУ).

На місце мору риби приїздив черкаський рибоохоронний патруль. Місцеві жителі збирають підписи до петиції на сайті міської ради, щоб влада розчистила річку. У мерії Сміли над проблемою працює інспекція з благоустрою, екології та забудови міста.

Довжина Сріблянки становить 28 км. Тече в Городищенському та Смілянському районах на Черкащині. Впадає в Тясмин у Смілі.

Зараз ви читаєте новину «У річці гине риба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути