пʼятниця, 03 лютого 2017 00:00

У райцентрах вимагають не закривати лікарні

На Вінниччині люди мітингують проти закриття районних лікарень і створення госпітальних округів. Найбільші пікети проходять в райцентрі Шаргород. На них виходять понад тисяча людей.

У місті Козятин місцеві погрожують перекрити залізницю.

— У нас місто обласного значення. Але за останні два роки багато відомств попереносили в інші населені пункти. Тепер взялися за лікарні. Люди розуміють, що їх закриватимуть. Навіть медики виходили на мітинги. Та потім їх начальство залякало, — говорить 32-річний Олег П'явка з села Сигнал Козятинського району.

Замість районних лікарень в області буде три госпітальних округи. У кожному визначать місто, де діятиме багатопрофільна лікарня.

— Зібрали побажання всіх райрад і написали звернення до уряду, — розповідає Сергій Сітарський, 48 років. Він — член робочої групи облради з вирішення проблем проведення реформи. — Просимо прописати всі терміни й механізми роботи. Бо поки є тільки поділ на округи. Що буде далі — ніхто не знає.

Створення госпітальних округів замість районних лікарень — ініціатива Міністерства охорони здоров'я. У кожній області відкриють по кілька багатопрофільних лікарень. Кожна має обслуговувати не менше 200 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «У райцентрах вимагають не закривати лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути