пʼятниця, 30 березня 2018 05:26

У п'яти автобусів колеса відпадали на ходу

Автор: WWW.FACEBOOK.COM_НАДІЯ СІДЬКО‎
  Водій котить колесо від мікроавтобуса ”Рута” по дорозі в Полтаві. Воно відпало на ходу. Пасажири не постраждали
Водій котить колесо від мікроавтобуса ”Рута” по дорозі в Полтаві. Воно відпало на ходу. Пасажири не постраждали

27 березня в Полтаві в пасажирського мікроавтобуса "Рута" на ходу відпало колесо. Віз уранці людей із мікрорайону Сади до залізничного вокзалу. Ніхто не постраждав.

"Від різкого удару остаточно прокинулася. Перелякалися всі, включно з водієм. Енергії, отриманої від адреналіну, вистачило на цілий день", — написала в соцмережі пасажирка Надія Сідько, 31 рік.

За останні півроку це п'ятий відомий випадок, коли в полтавських автобусів і маршруток на ходу відпадають колеса. Насправді таких аварій трапилося до десятка, кажуть перевізники.

— Найчастіше так ламаються "ГАЗелі". На початку грудня минулого року у великого автобуса відпали одразу два задніх колеса. Одна маршрутка губила колесо двічі за день, — говорить полтавський перевізник 46-річний Анатолій Герасименко. — Технічний стан транспорту має перевіряти черговий механік підприємства. Після перевірки ставить підпис у журналі. Кожні півроку рухомий склад має проходити техогляд. Та на практиці все не так. Деталі не замінюють, бо дорого. Їх ремонтують. Тріснуту балку чи осьову можна зварити, але міцності вже не буде. Дешевше дати хабар, аби машину пропустили на маршрут. Підвищення вартості квитка ситуацію не врятує. Як зростає тариф, збільшуються й відкати за користування маршрутом. До того ж після зими зник асфальт. Ями такі, що дивно, як узагалі маршрутки їздять.

Вартість проїзду в полтавських маршрутках та автобусах — 5 грн, тролейбусах — 3 грн.

Зараз ви читаєте новину «У п'яти автобусів колеса відпадали на ходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути