четвер, 19 червня 2008 07:13

У Прилуках бунтує колонія для неповнолітніх

У Прилуцькій виправній колонії для неповнолітніх на Чернігівщині ув"язнені побили двох контролерів. Старший сержант Анатолій Глущенко, 25 років, та прапорщик Олег Коваленко, 28 років, лікуються в неврологічному відділенні міської лікарні.

— Протистояння між адміністрацією та засудженими в колонії почалося в середині квітня, — каже Олександр Підгорний, 48 років, керівник чернігівського центру прав людини. — Засуджені поламали стільці, вибили кілька шибок. Зачинщиків відправили у дорослу зону. Але ситуація досі не стабілізувалася. Засуджені, окрім вихователів і викладачів, нікого не слухають. Колишній начальник колонії пішов на пенсію. Новому керівництву не вдається контролювати ситуацію.

Контролерів побили двоє 18-річних. Вони засуджені за розбій та інші злочини.

Кажуть, у колонії сидять не тільки неповнолітні, а й злочинці старшого віку. Їх мали перевести до дорослої зони. Та за гроші залишили, бо в цій колонії кращі умови. Причиною бунту називають непорозуміння між молодшими в"язнями та засудженими старшого віку.

Керівництво колонії уникає коментарів. Начальник закладу із заступником виїхали у справах. Після двох годин очікування вийшов заступник начальника соціально-психологічної служби Олександр Колесник. Сказав, що віднесе папери й повернеться. Однак не з"явився.

Зараз ви читаєте новину «У Прилуках бунтує колонія для неповнолітніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути