пʼятниця, 31 серпня 2018 07:40

У пологових видаватимуть 25 речей для новонароджених

У вересні вимкнуть аналогове телебачення, у пологових будинках видаватимуть допомогу на новонароджених, з'явиться нова банкнота номіналом 20 грн. На вулиці повернуть евакуатори.

Із початку осені майже ніде в Україні не працюватиме аналогове телемовлення. Через звичайні антени показуватиме тільки Національна суспільна телерадіокомпанія й місцеві канали, що поки не мають ліцензії на інший тип мовлення. Решта каналів будуть цифровими — транслюватимуться через тюнер, інтернет чи супутникову тарілку.

Аналогове мовлення збережуть у зоні бойових дій на Донбасі та в Криму.

Вимкнення аналогового телебачення призведе до підвищення ціни на послуги кабельних операторів, вважають експерти.

Із початку місяця батькам новонароджених у пологовому будинку безкоштовно видаватимуть "Пакет малюка".

У наборі вартістю до 5 тис. грн буде 25 речей — по кілька пелюшок, шапочок, упаковка памперсів, повзунки, термометр для води, іграшка, ковдра.

— Одноразову допомогу вручатимуть матері чи представникові новонародженої дитини при виписці, — говорить Олена Косолапова з Міністерства юстиції.

Про отримання пакунка складатимуть акт і робитимуть запис у журналі обліку.

25 вересня в обіг введуть нову банкноту номіналом 20 грн.

На лицьовому боці залишається портрет письменника Івана Франка, на зворотному — Львівський оперний театр. Збережеться й зелений колір. Національний банк надрукує близько 5 млн оновлених "двадцяток". Будуть в обігу одночасно з нинішніми.

Наприкінці серпня в Нацбанку заявили, що не підтримуватимуть курс гривні штучно. Однак українська валюта у вересні точно не обвалиться, прогнозують експерти.

— Реальний курс — 29,5 гривні за долар, — каже фінансовий аналітик Олексій Лупоносов, 38 років. — До 2019-го він не стрибне вище 30. Проте раджу не тримати збереження в національній валюті, бо наша економіка — у глибокій кризі.

З 27 вересня водіїв, які порушують правила паркування чи зупиняються в невстановленому місці, штрафуватимуть на підставі фото- і відеофіксації автомобіля. Поліцейські не муситимуть особисто спілкуватися з власником.

Виявляти порушників допомагатимуть інспектори з паркування.

— Їх найматимуть місцеві органи влади, — пояснює громадський активіст 29-річний Тарас Гук. — Повідомлення про штраф залишатимуть на лобовому склі. Протягом трьох днів такий же лист надходитиме на адресу власника авто.

Штраф за зупинку чи стоянку в невстановленому місці становитиме 255 грн. Якщо водій згодиться заплатити його в перші 10 днів після порушення, сума знизиться до 125,5 грн. Якщо не розрахується за місяць — зросте до 510 грн.

Також на вулиці повернуть евакуатори. Ними забиратимуть припарковані машини, що заважають рухові інших чи громадського транспорту.

Зараз ви читаєте новину «У пологових видаватимуть 25 речей для новонароджених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути