вівторок, 06 грудня 2016 07:15

У новому ЦУМі примірочні спільні

— Прийшла у ЦУМ, як на ­екскурсію, — каже киянка 67-річна Валентина ­Шайко. 3 грудня заходить до Центрального столичного універмагу на розі вул. Хрещатик і Богдана Хмельницького. Заклад офіційно відкрила компанія "ЕСТА Холдинг" олігарха Ріната Ахметова, якій належить універмаг. Реконструювали його чотири роки.

На семи поверхах розташовані магазини світових і вітчизняних торговельних марок. Працюють без примірочних і кас. Покупці міряють речі з різних магазинів в окремому спільному приміщенні. Розплачуються при виході з поверху. Пополудні жодного покупця біля кас немає. "Антизлодійські" рамки стоять біля ескалатора на кожному поверсі, а не на входах до магазинів, як зазвичай.

На першому поверсі продають парфумерні, косметичні та ювелірні вироби світових брендів.

— Уперше потрапила сюди в 1950-х, коли з мамою вибирали шкільну форму, — розповідає Валентина Шайко. — Зараз універмаг сучасніший, але менш доступний. Не уявляю, хто може в ньому скуповуватися. Сьогодні тут вперше понюхала "Шанель №5".

— Найдорожчі парфуми "Шанель" із ексклюзивної колекції на 200 мілілітрів коштують 10  614 гривень, — говорить продавець магазину.

Навпроти відділу парфумів — білий стіл із п'ятьма сумками чорного та червоного кольорів американського дизайнера Александра Вонга. Цінників немає.

— Ви хочете якусь купити? — перепитує жінка у фірмовому одязі. Коли дізнається, що лише цікавлюсь, неохоче називає ціну однієї — 27 тис. грн.

Поряд продають косметику з Японії. Крем для обличчя коштує 24 тис. грн. Найдешевший бальзам для губ — 150 грн.

Поверхом нижче продають чоловічий одяг і взуття. Метелик-краватка коштує 1,4 тис. грн, шкіряний рюкзак — 15 тис. грн.

— Приходять багато людей. Але майже нічого не міряють і не купують, — говорить продавець 23-річний Андрій. — Платоспроможних покупців чекаємо, коли стихне ­ажіотаж.

На другому поверсі на манекені висить біла сукня української дизайнерки Віти Кін за 51 тис. грн. На четвертому поверсі — стійка з шапками та рукавицями українського виробника "Панама мамас". Біла хутряна шап­ка з бомбоном і камінцями Сваровськи коштує 4 тис. грн, рукавиці — 1,8 тис. грн.

На горішньому, сьомому, поверсі — ресторани та кафе. Поки що працюють лише "Мигдаль", "Несторія" та заклад екзотичних морепродуктів "Егерзунд". В останньому окремо продають інгредієнти. 100 г замаринованого восьминога коштує 173 грн, іспанського кальмара — 50,5 грн.

Проїхатись "американськими гірками" коштує 100 гривень

1 грудня на столичній Кільцевій відкрився торговельно-розважальний центр "Лавіна молл". Поки що там працюють 80 магазинів із запланованих 500. Продають косметику, одяг, парфумерію, взуття та електроніку. Ще 40 обіцяють відкрити до кінця грудня.

У розважальній частині закладу є кілька атракціонів. Серед них — єдині в Києві "американські гірки". Квиток коштує 100 грн. Також є найбільший кінотеатр мережі "Мультиплекс". У ньому показуватимуть фільми, відео театральних вистав, опери та балету, транслюватимуть футбольні матчі.

Зараз ви читаєте новину «У новому ЦУМі примірочні спільні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути