четвер, 11 січня 2007 19:03

У Норвегії ув"язнили українських пілотів

У вівторок суд у норвезькому місті Берген засудив до попереднього ув"язнення на місяць трьох українських льотчиків. Екіпаж літака АН-22 із 15 українців мав вилетіти до грузинського міста Баку в понеділок. Літак належить компанії "Авіалінії Антонова". Сім членів екіпажу та вісім членів групи технічного супроводу повинні були доправити американське нафтове обладнання.

Проте уранці 8 січня норвезька поліція заарештувала екіпаж в аеропорту Флесланд. Українських пілотів звинуватили у вживанні алкоголю перед вильотом. Після суду відпустили всіх, окрім командира та двох техніків.

За міжнародною практикою льотчиків не обстежують перед польотами. Відповідальність за стан екіпажу покладається на командира. Утім, можуть проводити вибіркові перевірки членів екіпажу. Цього разу вирішили оглянути українських пілотів.

— До вихідців із СНД завжди особлива увага. Наші не заперечують, що напередодні випивали, але безпосередньо перед польотом — ні. У нас льотчики заробляють пристойно, тому цінують роботу, — розповідає виконавчий директор "Авіаліній Антонова" Костянтин Лушаков, 65 років.

Якщо вину українців доведуть, їх можуть ув"язнити в Норвегії  на строк до двох років або присудять сплатити штраф — $70 тис.

Зараз ви читаєте новину «У Норвегії ув"язнили українських пілотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути