вівторок, 12 квітня 2016 00:55

У міських парках заборонили смажити шашлики

 

— Щовихідних у нас тут справжнє пекло — бруд, дим і сморід, — каже киянка 27-річна Оксана Волкова. ­Гуляє з собакою Інгою вздовж Дніпровської набережної у столиці 8 квітня.

З 1 квітня міська влада заборонила смажити шашлики в парках. У такий спосіб борються з пожежами. За порушення поліція штрафуватиме на 1500 грн.

— Минулих вихідних гуляла тут із собакою. Шашлики — смажили. А от поліцейського жодного не бачила, — про­довжує Оксана. — Відпочивальники заїжджають машинами прямо в парк. Розводять вогонь у мангалах чи на землі. Сморід нестерпний. Після пікніка залишають ще й купу сміття — бите скло, пластик, папір. Стараюся з Інгою до берега не підходити — можна поранитися. Шашличників мало штрафувати на 1500 гривень. Для великої компанії це копійки. Ефективніше — на 15 тисяч. Може, почнуть поважати інших і виїжджатимуть за місто.

— Знаю кілька "шашличних" місць, від яких доведеться відмовитися, — говорить киянин 46-річний Олексій Авраменко. Живе в спальному мікрорайоні Нивки. — З однокласниками любили посмажити м'ясо на мангалі в парку за моїм будинком. Або на дачі в Бучі (місто обласного значення, за 20 км від Києва. — ГПУ). Інколи їздили в Нижні Сади біля станції метро Славутич, поблизу Дніпра. Дратують не так мангали, як сміття після відпочивальників. Тому своїх дітей у ліс не пускаю.

Киянка Анна Петраускене, 29 років, торік із друзями відпочивала в парку поблизу станції метро Дорогожичі. Встановили кемпінговий намет, мангал. Поруч припаркували автомобіль.

— До нас навідалися кілька нарядів поліції, бо перехожі скаржилися на дим. Попередили, що посеред столиці не можна палити багаття, навіть у мангалі. Взяли пояснення, попросили прибрати машину. Штраф не вимагали. А ще приходив дільничний та представники Київзеленбуду. Бо рукомийник скотчем до дерева примотали, — пригадує Анна.

Минулими вихідними поліція провела перші рейди, говорять у міськраді. Лише попереджали.

— Настає пожежонебезпечний період. Перекриватимемо в'їзди в ліс. Поки там поліція, порушників немає. Але варто їм поїхати, як люди повертаються, — каже Сергій Симонов, гендиректор Київзеленбуду.

Смажити шашлики міська влада дозволила лише в 38 спеціально відведених місцях. Розташовані здебільшого за Кільцевою дорогою. Кілька — під містами Бровари, Вишгород, Ірпінь. Туди можна дістатися лише автомобілем.

Зараз ви читаєте новину «У міських парках заборонили смажити шашлики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути