вівторок, 13 вересня 2011 06:15

У львівських жеках заборонили курити

Львівський міський голова 43-річний Андрій Садовий заборонив курити і вживати алкоголь у приміщеннях міської ради. Про це йдеться в розпорядженні "Про підсилення трудової дисципліни".

— Це розпорядження діє з 2006 року, — розповідає "ГПУ" начальник міського адміністративно-господарського управління Валентина Бартошик, 35 років. — Але для більшості міська рада — це тільки ратуша. Насправді ми маємо чимало інших будівель — управління, районні ради, комунальні підприємства, жеки. Тому тепер зробили уточнення — курити і пити не можна у всіх цих приміщеннях. Міська рада пропагує здоровий спосіб життя.

У будівлі ратуші курити дозволено тільки у внутрішньому дворику. Туди ходять усі чиновники й депутати під час сесій. У жеках заборонено курити навіть у туалетах.

— У нас колектив повністю некурящий, — кажуть у комунальному підприємстві "Віра" на вул. Левицького. — Тому проблем через це розпорядження немає. Відвідувачі можуть курити тільки на вулиці. Туалет у нас закритий на замок — тільки для працівників.

— У комунальному підприємстві "Старий квартал" це розпорядження точно не діє, — говорить 35-річна Анастасія, мешканка вул. Глибокої. — Зайшла раз до начальника — принесла заяву, щоб нам поладили проводку в під'їзді. В кабінеті стіна диму — за метр нічого не видно. Начальник однією рукою тримав папіросу, другою взяв заяву. В мій бік навіть не подивився: "Ідіть, ми все вирішимо". Електрика прислали тільки через місяць.

 

Меру заборонили посилати депутатів у баню

У багатьох міських радах України запровадили дрес-код. До мерії Кременчука Полтавської області не можна приходити у спортивному або пляжному одязі, маскарадних костюмах, одязі, що містить на собі нецензурні вислови. Також заборонено приносити спиці, консерви, дитячу іграшкову зброю.

В ухваленому навесні переліку морально-етичних норм для працівників міськради Сімферополя йдеться: "Чиновники не повинні давати безпідставних обіцянок, працюючи за принципом: якщо дав слово — виконай". Тут також вказані обмеження в одязі.

Три роки тому тодішній мер Дрогобича на Львівщині Петро Суда заборонив підлеглим спілкуватися між собою по мобільних телефонах. Виклик через мобільний прирівнюється до відсутності на робочому місці.

Івано-франківські депутати заборонили своєму меру Вікторові Анушкевичусу непристойно висловлюватися на сесіях. Сталося це після того, як під час засідання на початку минулого року міський голова сказав до одного з депутатів: "Я вже втомився, ідіть ви в баню".

Денис МАНДЗЮК

 

Зараз ви читаєте новину «У львівських жеках заборонили курити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути