четвер, 27 травня 2010 05:48

У Луцьку три тижні не їздять тролейбуси

Автор: фото: Анна УСІК
  Тролейбуси Луцького підприємства електротранспорту три тижні не виїжджають з депо. Водії, кондуктори та контролери страйкують
Тролейбуси Луцького підприємства електротранспорту три тижні не виїжджають з депо. Водії, кондуктори та контролери страйкують

— Усі працівники не вийшли на роботу після травневих свят, — каже 49-річна Ірина Герасим"юк, яка працює кондуктором на Луцькому підприємстві електротранспорту. Три тижні його тролейбуси не їздять містом. — Оголосили страйк, вимагаємо зарплати — із січня по квітень. На початку травня нам заплатили за грудень 2009-го. Хіба таке можна терпіти?

Розмовляємо на зупинці біля тролейбусного депо.

— Дехто звільняється, пішов торгувати на ринок. Водії йдуть водити маршрутки. Я за квартплату вже півроку не плачу. Погрожують відключити гарячу воду.

У годину пік у міські маршрутки неможливо втиснутися.

— Дорослі спізнюються на роботу, школярі та студенти — на навчання, — продовжує жінка. — Ті, хто купили проїзні на тролейбус на травень, обурюються, бо викинули гроші на вітер.

Керівництво депо нарікає: в бюджеті міста не закладено відшкодування за пільговий проїзд громадян.

У місті розповідають, що підприємство електротранспорту купило торік у кредит кілька автобусів "Богдан". Розраховується за них грошима, що мали йти на зарплати працівникам. Коментувати це директор відмовляється.

Торік у листопаді в Луцьку тролейбуси не їздили два тижні. Працівникам заборгували зарплатню за півроку, але після страйку виплатили її.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку три тижні не їздять тролейбуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути