Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2018 07:50

У літньому таборі отруїлися 78 дітей

У дитячому оздоровчому таборі "Орлятко" в селі Соснове Лиманського району на Донеччині отруїлися 93 людини. Із них 78 дітей віком від 6 до 18 років. Усього в таборі перебували 134 особи.

Потерпілих госпіталізували до лікарень міст Лиман, Слов'янськ і Краматорськ Донецької області. Мають нудоту, слабкість, високу температуру. Скаржитися на погане самопочуття почали ввечері 16 липня.

Причину отруєння встановлюють фахівці. За однією з версій, люди їли зіпсовані харчі.

— Це могла бути ряжанка, — каже директор табору Олег Шевченко журналістам "5 каналу". — Отруєння були й раніше, але медсестри не сприйняли їх як тривожний сигнал.

Прокуратура Донеччини відкрила кримінальне провадження про порушення санітарних норм. Заклад закрили.

18 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення профільним відомствам перевірити всі дитячі заклади країни на дотримання санітарних норм.

13 липня у Львові отруїлися 25 людей, які їли в місцевому закладі швидкого харчування "Томаш Кебаб". 22 особи лікувалися в обласній інфекційній лікарні.

— Зверталися до нас із 13 числа і протягом наступних кількох днів, — говорить заступник головного лікаря Ігор Берник, 39 років. — Усі пацієнти були в стані середньої тяжкості. Зараз більшість виписалися. На стаціонарі — 10 людей, теж скоро будуть удома.

Причиною отруєння стала бактерія сальмонела. Її виявили в стравах закладу під час лабораторних досліджень.

— Там єдина ванна, в якій мили овочі, м'ясо, персонал мив руки. На дошках для нарізання розробляли і сире, і варене, і ті ж овочі з м'ясними продуктами. Це дуже небезпечно, — каже заступник директора львівського обласного лабораторного центру Олег Когут.

У "Томаш Кебабі" заявили, що не порушували процес приготування їжі. Заклад зараз не працює.

Зараз ви читаєте новину «У літньому таборі отруїлися 78 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути