вівторок, 26 березня 2019 08:23

У літаках скасували безкоштовну ручну поклажу

У літаках скасували безкоштовну ручну поклажу
В аеропортах діятимуть тарифи, що вказуватимуть у правилах авіаперевізника і договорах перевезення. Фото: Погляд

Українці не зможуть задарма перевозити в літаках багажі. Відтепер за будь-яку сумку доведеться платити. Досі діяла норма безоплатного транспортування ручної поклажі вагою до 15 кг. Правила впровадила Українська авіаційна служба.

В аеропортах діятимуть тарифи, що вказуватимуть у правилах авіаперевізника і договорах перевезення. Також узаконили плату за реєстрацію в аеропорту. Її проводитимуть безкоштовно, якщо це передбачає тариф квитка. Окрім того, на 5 хв. збільшили час реєстрації на рейс та посадку — відповідно 45 і 15 хв. У літаку скасували мінімальну норму відстані між кріслами. Раніше становила не менше 78 см у бізнес- і преміум-класі, й 73 см в економ-класі.

— Старі правила не враховували нові послуги в авіакомпаніях, — пояснює експерт з авіаперевезень Богдан Долінце, 30 років. — Законодавство захищало лише права пасажирів. У випадку спірної ситуації суд не ставав на бік перевізника. Новації чітко прописують права та обов'язки обох сторін. Дають можливість авіакомпаніям мати додатковий прибуток і формувати пакети послуг щодо потреб ринку.

Зараз ви читаєте новину «У літаках скасували безкоштовну ручну поклажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути