вівторок, 21 червня 2011 07:00

У літака Тегеран–Київ відмовив двигун

17 червня в аеропорту Сімферополя здійснив аварійну посадку літак MД83, який прямував із Тегерана у Київ. Під час польоту в нього відмовив один з двигунів. На борту був 81 пасажир.

— Про відмову двигуна повідомлення отримали о 6.50, — кажуть в управлінні надзвичайних ситуацій Криму. — Відразу підняли всі аварійно-рятувальні служби міста. Черговий екіпаж нашого вертольоту Мі-8 був наготові. О 7.04 літак приземлився. Ніхто не постраждав.

Літак належить авіакомпанії "Українсько-середземноморські авіалінії". Вона відповідає за перельоти між Україною та Близьким Сходом.

— Пилоты по бортовому радио передали об экстренной посадке, приказали пасажирам пристегнуться. В такой ситуации главное — не паниковать, — розповідає Ігор Логвієнко, директор департаменту зовнішніх зв'язків компанії. — Після приземлення пасажирів напоїли, нагодували обідом і відпустили погуляти по місту, доки мав прилетіти літак із Києва, який їх забрав би.

MД83 зараз в аеропорту Сімферополя. Його законсервували. Комісія департаменту Державіаадміністрації розслідує причини відмови двигуна.

— Майже всі надзвичайні ситуації відпрацьовують. Головне — слухати екіпаж. При пожежі чи розриві цілісності літака обов'язково надіти кисневу маску — на висоті повітря розріджене. Якщо падає у воду, треба одягти рятувальний жилет. Але зараз у літаках усі системи управління, двигуни дублюють. Тому літати безпечно.

Зараз ви читаєте новину «У літака Тегеран–Київ відмовив двигун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути