середа, 09 квітня 2008 07:09

У Криму встановили перший в Україні пам"ятник віслюкові

Автор: фото: Василь Батанов
  Біля пам’ятника віслюку фотографуються відвідувачі ферми
Біля пам’ятника віслюку фотографуються відвідувачі ферми

У неділю біля підніжжя гори Мангуп у селі Залісне Бахчисарайського району Криму з"явився перший в Україні пам"ятник віслюкові. Його поставили на вході до ферми "Чудо-ослик".

Скульптуру тварини в кепці та футболці підкували старою підковою. Її знайшли в місцевих печерах. Кажуть, якщо доторкнутися до неї і загадати бажання, воно збудеться.

— Хотіли відкрити його до 1 квітня, оскільки це весела тварина, герой анекдотів та фільмів. Але робота над скульптурою трохи затяглася, — каже власник ферми Микола Помогалов, 41 рік. — Поки знайшли хорошого майстра, поки почали. Скульптори хотіли зобразити його різним: сумним, з багажем на спині. Але зараз віслюк вже не є знаряддям праці. Він став більш комічним.

На пам"ятник витратили близько 10 тис. грн. Скульптор Андрій Генінгс, 55 років, спочатку виліпив малого віслюка з пластиліну, а за два тижні зліпив великого.

Ферма "Чудо-ослик" розводить віслюків Сомалійської та Намібійської порід. Нині тут живе 47 особин. Тварини дають приплід раз на рік. Та масово їх не продають, хоча покупців багато. Один віслюк коштує 3500 грн.

— Ми заробляємо на туристах, які приїжджають покататися на них. За день влітку у нас буває близько 200 людей, — каже 25-річна Оксана Помогалова, дружина брата Миколи. — Можемо віддати тварину в оренду для зйомок у фільмі.

Година катання на віслюкові коштує 50 грн. Тварини з наїзниками утворюють караван, за яким стежать три інструктори. Потім йдуть у гори. Після екскурсії кожен отримує посвідчення водія-віслюковода.

Засновник ферми Микола Помогалов є власником дитячого містечка "Лукомор"я" в Севастополі. Нині там роблять скульптуру пасхального яйця, яку планують відкрити до Великодня. Вона матиме 3 м заввишки. У "Лукомор"ї" вже є скульптури найбільших букета і бутерброда з червоної ікри, вогняно-водний фонтан та ялинка з комп"ютерних мишок.

Зараз ви читаєте новину «У Криму встановили перший в Україні пам"ятник віслюкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути