пʼятниця, 09 грудня 2016 00:05

У колоніях бунтують через брак їжі

З початку року поліція затримала сімох співробітників тюремної системи ДНР. Ще 15 розшукують. Про це повідомив головний поліцейський Донеччини 43-річний В'ячеслав Аброськін.

— Дані отримуємо від раніше судимих, затриманих. У Жданівській колонії діє наркотрафік. Завозять наркотик, і засуджені його купують. Мають свою частку й начальник закладу, і смотрящий. Колонія працює як швейний цех із пошиття військової форми сепаратистам.

У Калінінській колонії п'яні бойовики вишикували в'язнів на плацу, почали стріляти з автоматів. Двох убили, поранили смотрящого. Його етапували в безпечніший заклад. У Макіївській колонії тримають бійців ЗСУ разом із бойовиками, які провинилися. У Торезькій засуджених "призивають у штрафбати". Обстрілюють мирних громадян на підконтрольній Україні території.

У Єнакіївській колонії довічників звільняють в обмін на службу в ДНР. Керівництво і співробітники роблять селфі з убитими українськими бійцями. У закладі часто бунтують через брак їжі та жахливі умови. Засуджених б'ють, принижують. 2014–2015-го було п'ять самогубств серед бувалих злочинців.

У Донецькому СІЗО тримають засудженого до розстрілу бойовика ДНР. Був членом банди грабіжників і вбивць. При її "затриманні" решта загинули.

— Тюремники, що перейшли на бік терористів, — злочинці. Вони будуть покарані, — підсумовує Аброськін.

Зараз ви читаєте новину «У колоніях бунтують через брак їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути