вівторок, 09 листопада 2010 04:42

У грудні в столичній підземці відкриють три станції
6

До середини грудня київська влада планує відкрити три нові станції метро. У п'ятницю з однієї з них — Деміївської — зробили пробний запуск електропоїздів.

Туди прийшов президент Віктор Янукович. Із ним був перший заступник київського голови Олександр Попов.

— До 2018 року сподіваємося збудувати 23 нові станції, — розповідає главі держави столичний чиновник.

— Сьогодні наше метро — одне з найгарніших та найзатишніших у світі — є візитною карткою столиці України, — говорить Віктор Янукович.

Після цього поїзд поїхав у бік станції Васильківська. За кілька хвилин другий потяг вирушив у зворотному напрямку — до станції Либідська, яка поки що є кінцевою платформою Куренівсько-Червоноармійської лінії.

— Ще треба закінчити роботи з диспетчеризації, облаштування охоронної сигналізації, здійснити пусконалагоджувальні заходи. Десь через місяць станції запрацюють, — запевняє Олександр Попов.

Зараз на гілці 12 станцій. Вона сполучає з центром міста райони Оболонь, Поділ, Голосіїв. Після введення в експлуатацію нових станцій для жителів околичних житлових масивів Теремки, Теремки-2 шлях до метрополітену стане удвічі коротшим.

— Добиратися до метро все одно прийдеться тролейбусом. Але буде легше. Бо пригородні маршрутки їздитимуть уже не до Либідської, а на Васильківську. Від цього на дорогах буде вільніше і до базару на Московській площі зможу добратися швидше, — каже Надія Петрук, 64 роки, пенсіонерка з Теремків.

Будівництво станцій обійшлося в майже 2 млрд грн. Після введення їх в експлуатацію метро потягнуть далі — до масиву Теремки. Наступного року влада міста обіцяє відкрити станцію Виставковий центр на просп. Глушкова і завершити будувати станції Іподром і Теремки. Метро на цей віддалений житломасив має прийти 2012 року.

6 листопада Київський метрополітен відсвяткував 50-річчя. За два дні до того в його касах з'явилися ювілейні жетони. На них зображено наземні павільйони п'яти перших станцій підземки — Дніпро, Арсенальна, Хрещатик, Університет, Вокзальна та написано "1960". Усі вони працюють із 6 листопада 1960 року. Як пояснили в прес-службі метрополітену, цими жетонами можна сплатити за проїзд у метро або залишити їх собі на згадку. Таких виготовили 200 тисяч. Невдовзі зроблять іще 800 тисяч

Зараз ви читаєте новину «У грудні в столичній підземці відкриють три станції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути