Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 07:11

У грабіжника в храмі відмовили ноги

У ніч на понеділок працівники райвідділу міліції у Жовкві Львівської області затримали 39-річного Володимира Савігіського. Чоловік намагався пограбувати церкву Пресвятої Трійці. Та винести гроші не вдалося — у нього відмовили ноги.

Дерев"яну греко-католицьку церкву у Жовкві збудували 1720 року. На вікнах у храмі поставлені решітки. На трьох куполах розміщені віконечка розміром 50 см.

Після вечірнього богослужіння 23 березня Савігіський до стіни храму підставив дошку і дістався до куполу. Через вікно проліз усередину. Металевою палицею розбив скарбничку і дістав 893 грн, які парафіяни збирали на ремонт храму. У сумку склав кілька старовинних ікон і церковне начиння.

Та з награбованим не вдалося далеко втекти. На подвір"ї храму в нього відмовили ноги. Перехожі побачили на дорозі лежачого чоловіка й викликали міліцію.

— Біля півночі я прибув до храму. У святилищі були порозкидані окурки, розлите вино, — розповідає 45-річний отець Василь Батюк. — Злодій розбив лампу. Та в церкві послизнувся і пошкодив хребет.

Правоохоронці відвезли затриманого до лікарні. У нього був забій лівого гомілкового  суглобу. Медики наклали гіпс і виписали. Нині Савігіський перебуває в ізоляторі.

Чоловік родом із Дніпропетровської області. Він їздив містами Львівщини і фотографував храми на мобільний телефон. Дивився, куди легше проникнути.

Зараз ви читаєте новину «У грабіжника в храмі відмовили ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути