Ексклюзиви
четвер, 11 вересня 2008 07:15

У фермера згоріло 180 тонн пшениці

У неділю о 16.00 у селі Пустовіти Миронівського району Київщини на зерносховищі згоріло 180 т пшениці. Це три вагони. Знищено також 150 т ріпаку. 190 т пшениці пошкоджено вогнем і водою.

— Я бачила, як далеко на полі, за коморою, щось горіло, а потім як затріщало. Дивлюся — вже горить дах комори. Якась частина впала на зерно, — розповідає місцева жителька Тетяна Чала, 33 роки. — Таке страшне щось робилося, у хаті досі димом воняє.

— Шифер так рвав у всі боки, що навіть машини зупинилися, ніхто вулицею не йшов і не їхав, — каже її чоловік Віктор. — Утворився затор із 20 авто. Пожежники запізнилися. Коли приїхали, то не було що гасить.

За пожежею спостерігали понад 50 селян. З-поміж них були діти, літні люди. Але ніхто не намагався загасити полум"я.

— У нас народ, знаєте, такий — один плаче, а другий скаче. Одні радіють, що загорілося, а інші просто дивляться, — продовжує чоловік. — Ніхто з людей не кинувся тушить. Казали, що так йому і треба, за те, що він нас надурив. За те, що орендну плату не доплатив, то майно викупляє всякими хитрими путями. А в людей зло і ненависть накопичується.

Під час пожежі власника підприємства 67-річного Василя Ігнатенка в селі не було.

— 189 тонн пшениці п"ятого сорту. Її відпускна ціна — 800–900 гривень за тонну. Коли в нас наведеться порядок із пожежними автомобілями? — кричить фермер. — Хто нас повинен спасать? У нас нема пожежної машини. І не тільки в нас, це по всій Україні.

Рятувальники кажуть, що хтось підпалив сухий бур"ян на полі. Можливо, кинув недопалок. Вогонь перекинувся на приміщення. Пожежна машина прибула з запізненням, бо в цей час гасили приватний будинок в сусідньому селі Яхни.

Василь Ігнатенко — фермер із майже 20-річним стажем. Має 2 тис. га землі.

Зараз ви читаєте новину «У фермера згоріло 180 тонн пшениці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути