четвер, 07 березня 2019 07:15

У Дніпрі зведуть жіночий монастир

4 березня у Національному заповіднику "Софія Київська" в Києві відбулося засідання Священного синоду Православної церкви України. Ухвалили рішення створити перші єпархію і монастир.

Першою єпархією стане Переяславсько-Вишневська. Її очолить митрополит Олександр Драбинко, який раніше обіймав посаду митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Української православної церкви московського патріархату. Перший монастир – Благовіщенський жіночий – зведуть у Дніпрі.

– Створення єпархій та монастирів – це адміністративна розбудова Православної церкви України, – пояснює 62-річна Людмила Филипович, директор Центру релігійної інформації та свободи. – Православні канони передбачають монашу традицію. Це свідчить про силу структури і відданість їй людей.

Затим верхівка церкви має реформувати освіту Церква має стати відкритою структурою та вести діалог з українським суспільством. Саме на це чекають українці.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпрі зведуть жіночий монастир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути