субота, 26 липня 2008 07:10

У Чутовому лікуватимуть ароматами меду та прополісу

У райцентрі Чутове на Полтавщині буде апікліматорій. Це кругла дерев"яна споруда діаметром 2,5 м, в якій можна буде оздоровитися за допомогою продуктів бджільництва.

— Такого павільйону немає ніде в Україні, — каже Анатолій Маланчук, 59 років, науковий працівник Інституту бджільництва ім. П. І. Прокоповича. Він організував будівництво. Викладає бджільництво в Полтавській державній аграрній академії, пасічництвом займається понад 20 років. — У середину апікліматорію з чотирьох вуликів підключать герметичні трубки. Через них із вуликів надходитиме повітря з ароматами меду, прополісу, вощини, пилку. Це створить у ньому цілющий мікроклімат. Людина в нього зможе зайти, полежати на ліжку годину чи дві, подихати такими парами й підлікуватися. Апікліматорії популярні в Японії та США, там це дорого коштує. А ми поки що експериментуємо.

Апікліматорій рекомендують при астмі, бронхіальних, серцево-судинних хворобах. Павільйон розрахований на два місця. Один сеанс може тривати від 2 до 6 год.

Будівництво апікліматорію закінчать до вересня цього року. Працюватиме він у теплу пору року, коли бджоли активні.

Зараз ви читаєте новину «У Чутовому лікуватимуть ароматами меду та прополісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути