вівторок, 11 червня 2013 07:15

У "Борисполі" міжнародні рейси прийматиме термінал "Д"

Найбільший авіаперевізник "Міжнародні авіалінії України" здійснюватиме регулярні міжнародні рейси в новому терміналі "Д" столичного аеропорту "Бориспіль". 28 травня виповнився рік з його відкриття до Євро-2012. Відтепер термінал "Б" перевозитиме пасажирів Україною. "Ф" віддадуть лоу-кост компаніям і чартерам. "А" зачинений із 15 вересня 2011-го, його планують знести для будівництва нового.

— Символічно, що саме в річницю відкриття нового терміналу базовий перевізник аеропорту — авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" — перейшов до терміналу "Д". Ще більше українців зможуть оцінити якість обслуговування в сучасному й технологічному терміналі "Борисполя", — каже Антон Волов, 28 років, гендиректор "Борисполя". Розповідає, що вже влітку 2011-го термінали "Б" і "Ф" працювали на межі пропускної спроможності. Тому новий термінал вчасно підхопив зростаючий пасажиропотік.

Антон Волов також пообіцяв збільшити кількість лоу-костерів. Це повітряні перевізники, що працюють переважно на короткомагістральних маршрутах і возять пасажирів за цінами суттєво нижчими від пропонованих традиційними авіалініями.

— Ми ведемо переговори з усіма провідними лоу-кост компаніями. Нагадаю, кілька обслуговуються у нас. Хочемо відкрити двері для нових партнерів, — говорить Волов.

У четвер вранці у триповерховому терміналі "Д" людно. Працюють усі стійки, із чемоданами ходять пасажири. З півсотні скуповуються в магазині "Дьюті-фрі", на третьому поверсі черга до кафе. Дехто в залі очікування сидить за комп'ютером, користується безкоштовним і швидким вай-фаєм.

— Дуже красивий термінал. Більший, ніж "Б". Усе зручно. Вразили сенсорні двері в туалеті. Там взагалі все сенсорне, — говорить черкащанка 36-річна Ірина Мар'ян. Жінка зібралася летіти на відпочинок до Греції з чоловіком, донькою та двома подругами.

— Ми скоротили мінімальний час стиковки рейсів у аеропорту — 60 хвилин, бо ввели нову технологію обслуговування трансферних пасажирів "внутрішні-міжнародні", "міжнародні-внутрішні". Потужна автоматизована багажна система дозволяє скоротити час обслуговування багажу. За годину вона обробляє 8 тисяч 600 валіз, — розповідає Олександр Черепанов, директор із виробництва аеропорту. — Лише до 11-ї ранку прийняли шість внутрішніх рейсів та 17 міжнародних. Нині на 870 метрах галереї очікування мало закладів харчування, тому плануємо розмістити мобільні кав'ярні.

За цей рік термінал "Д" обслужив 1,4 млн пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «У "Борисполі" міжнародні рейси прийматиме термінал "Д"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути