Ексклюзиви
четвер, 13 лютого 2020 00:20

У бізнесмена стріляли посеред вулиці

У райцентрі Мукачевому на Закарпатті під час стрілянини на вул. Сєченова вранці 7 лютого поранили місцевого бізнесмена Артура ­Пашкуляка, 40 років, і його 24-річного охоронця.

Підприємець отримав наскрізне поранення плеча, в охоронця пробитий таз. Поліція розшукує стрільця. На місці нападу знайшли пістолет, автомат Калашникова і гільзи. Потерпілі відмовляються давати пояснення.

Наступного дня на Закарпатті посилили заходи безпеки. Ввечері поліцейські в селищі Нижні Ворота Воловецького району затримали банду із семи людей.

— Їхали на "Мерседесі" та "Тойоті Ленд Крузер 200" із львівською реєстрацією. Під час затримання чинили збройний опір, — розповіли в поліції.

Усіх перевіряють на причетність до замаху на вбивство мукачівського бізнесмена та його охоронця. Затримали лише водіїв — 40-річного Євгена Дребітка й Ігоря Смоляра, 39 років. Звинувачують у посяганні на життя поліцейських. 10 лютого в Ужгородському міжрайонному суді їм обрали запобіжні заходи — триман­ня під вартою із правом вийти під 315 тис. грн застави. Ці суми внесли наступного дня.

Підозрювані свою провину відкидають.

— Це абсурд. Я нічого не вчиняв, у чому мене звинувачують, — говорить Дребітко.

Разом зі Смоляром називається волонтером. Просто підвозили колишніх учасників АТО, кажуть. Раніше допомагали армії.

Євген Дребітко підтвердив знайомство з пораненим Артуром Пашкуляком. Визнав, що перевозив у автомобілі зброю, на яку має дозвіл. Смоляр сказав, що на Закарпаття приїхав відпочити зі Львова.

Зараз ви читаєте новину «У бізнесмена стріляли посеред вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути