вівторок, 24 вересня 2019 00:40

У бібліотеці займаються спортом

У селі Моринці Корсунь-­Шевченківського району на Черкащині відкрили першу в Україні фітнес-­бібліотеку. Між стелажами із книжками поставили тренажери, гантелі й м'яч для фітнесу.

— Віднедавна ходжу в бібліотеку тричі на тиждень, хоча раніше бував нечасто, — говорить 15-річний Владислав Сидоренко. — Качаю прес, піднімаю гантелі. Прийшов, позаймався, тоді взяв книжку почитав. Потім знову позаймався — почитав. Одночасно треную тіло й мозок.

Після нововведення відвідувачів побільшало. Найчастіше приходять хлопці-старшокласники, кажуть у закладі. Хто не вміє правильно виконувати вправи, тим допомагає бібліотекар.

— Коли запропонували таку ідею, я боялася. Не знала, як це. Із часом зрозуміла, що це гарна задумка, — говорить бібліотекар 48-річна Лариса Стрикаль. — Спочатку відвідувачів було мало. А останній час постійно товчуться. Заходять діти, що до бабусь в гості приїхали. Читати стали більше. Тепер плануємо подовжити графік роботи бібліотеки, щоб діти не мерзли на холоді. Мали куди прийти почитати й поговорити.

Створення фітнес-бібліотеки коштувало громаді 60 тис. грн.

— Ідею запропонувала мій заступник Лілія Жуковська. Хотіли зробити місце для молоді, такий собі центр тяжіння, — говорить голова Моринської ОТГ 65-річний Анатолій Ведута. — Аби здоровий спосіб життя поєднувався з книжками. Так актуалізували бібліотеку. Плануємо ще провести туди швидкісний інтернет і поставити нові комп'ютери.

Зараз ви читаєте новину «У бібліотеці займаються спортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути