понеділок, 30 липня 2007 07:00

Трьом авіакомпаніям заборонили літати

Авіакомпанії "Українсько-Середземноморські авіалінії", "Балтика" та "Аероміст-Харків" позбавили прав на авіаперевезення. Таке рішення ухвалила Сертифікаційна комісія Державної авіаційної адміністрації.

— Ми виявили багато грубих порушень в організації польотної роботи, авіаційних перевезень, інженерно-технічному забезпеченні. Особливо це стосується "Українсько-Середземноморських авіаліній", — пояснюють у Державіаадміністрації. — У пілотів та бортпровідників перевищений робочий графік. При нормі 12 годин на зміну вони працюють більше 14. Окрім того, літаки цієї авіакомпанії часто ламаються. Через це — затримка рейсів. А пасажирам це не подобається.

Натомість керівництво "Українсько-Середземноморських авіаліній" вважає, що компанію витісняють з ринку.

— Їм нецікава якась середня авіакомпанія, яка перевозить мало пасажирів. Державіаслужбі цікавіше вбити конкурента, якого ніяк не можуть добити, — зазначають в авіалініях. — Тиснуть на нас ще з 2003 року. Просто ми — підприємство зі 100-відсотковими іноземними інвестиціями. До інших провідних авіакомпаній, які мають держчастку, ставлення лояльніше.

"Українсько-Середземноморські авіалінії" — третій найбільший авіаперевізник в Україні, після "Аеросвіту" та "Міжнародних авіаліній України". Нещодавно, коли міністр закордонних справ Арсеній Яценюк повертався із Сербії до України, в паливі літака "Українсько-Середземноморських авіаліній" виявили стружку. Через це в машини відмовив двигун.

В компанії "Аероміст-Харків" відмовилися коментувати заборону перевозити пасажирів. Сказали лише, що рейси зараз не виконуються. А в "Українсько-Середземноморських авіалініях" можна замовити квитки.

Усього в Україні діє 92 авіакомпанії.

Зараз ви читаєте новину «Трьом авіакомпаніям заборонили літати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути